Fin de Semaine.

Fin de Semaine.

Fin de Semaine brengt een selectie merken samen die ernaar streven hun visie te delen door middel van een eigenzinnige collectie. Deze editie stelt negen Belgische merken voor met een future-proof aanpak. Wij nodigen u uit op ons eerste editie in Antwerpen.

10/3 - 02/4 23

Woensdag tot en met zondag van 11 - 18.30

Kloosterstraat 177 Antwerpen

 

A Cup of Clay

Speelse tassen met grillige oren, gedeukte vazen, lachende lepels & kleurrijke borden. Welkom in de blijbruutbroze wereld van A Cup of Clay. Deze eindeloze collectie gebruiksvoorwerpen is het uit de hand gelopen - en gekneed - zijproject van Nele Keukelier. Als afgestudeerd beeldend kunstenaar, werkzaam binnen performance & theater, ontwikkelde ze een fascinatie voor weelderige composities, dramatische vormen & levendige scenes. Met het werkmateriaal en metier dat ze van thuis uit meekreeg, manifesteert deze voorliefde zich nu in dit uniek keramiekwerk.

EVA MARIA

De tijdloze vrouwencollecties van EVA MARIA zijn opgebouwd rond haar visuele wereld en haar voorliefde voor texturen, materialen en vormen. Het samenbrengen van deze drie kernelementen vertaalt zich in uitzonderlijke composities waarbij haar achtergrond in de Beeldende Kunsten een leidraad is. Typerend voor het merk zijn de handgemaakte (veelal pièces uniques) speelse silhouetten en haar bewondering voor de vrouwelijke diversiteit. EVA MARIA staat voor duurzaam, draagbaar, fun en uniek.

Marlies Davans

Sinds 2010 runt Marlies Davans haar studio waar ze unieke tassen en accessoires ontwerpt en met de hand produceert. Naast een vaste collectie maakt zij vooral maatwerk op verzoek van de klant. Marlies werkt bijna uitsluitend met plantaardig gelooid tuigleer uit een Belgische looierij. Typisch zijn haar sobere ontwerpen met een minimum aan sluitingen, naden of versieringen. Haar werk blijft onlosmakelijk verbonden aan haar opleiding als beeldhouwkunst en edelsmeedkunst.

Viktoria Von Malottki

Viktoria von Malottki’s liefde voor handwerk leidde in 2019 tot de opstart van haar eigen label. Haar juwelen zijn speels, organisch en gevoelig. Elk ontwerp voelt vertrouwd aan en straalt een zekere warmte uit. In haar werk zoekt Viktoria voortdurend naar de gulden middenweg tussen kunst en design. Alle juwelen zijn handgemaakt in Antwerpen. Duurzaamheid en zero-waste zijn bepalend in het productieproces.

LAURA LEMAITRE

LAURA LEMAITRE fleurt elke outfit op met haar kleurrijke, modulaire tasjes die bovenal ook volledig made in Belgium zijn. Het idee ontstond uit Laura haar zoektocht naar de perfecte tas. Het materiaal (spinnaker) maakt haar creaties zeer licht en soepel. Het modulaire,  aan- en afklikbaar systeem geeft een speels effect waardoor je jouw elementen eindeloos kan combineren. Je stelt jouw eigen unieke tas samen door te kiezen uit een reeks van ondertussen al 6 modellen. 

VVDW

Het modekindje van styliste en kunstenares Véronique Vandewalle – gooit het over een andere boeg. Vandewalle combineert een innovatieve esthetiek met een eco-verantwoordelijke benadering. Hoogwaardige reststoffen van bekende ontwerpers verandert ze in haar eigen atelier tot unieke mode-items die zowel tijdloos als eigenzinnig zijn. En dat doet ze helemaal zelf, from scratch to finish.

renēe

re-nēe | renaître | herboren. Met renēe baant Zoë De Cock eigenhandig een weg tegen de stroom in. Van deadstock tot vergeten schatten, wat voor anderen overbodig is, is bij renēe de start van een nieuw verhaal. Een herinterpretatie in de vorm van unieke, handgemaakte creaties. Van tijdloos en elegant tot gewaagde statement pieces. Op zoek naar een duurzamere mode-industrie, streeft Zoë naar een aanpak met aandacht en liefde voor mens en milieu. Geïnspireerd door wat al is, gericht op wat kan zijn. De drijfveer achter renēe? Stijlvol upcyclen en zo waardevolle kledij redden van die steeds groeiende afvalberg. 

Daily Dose Ceramics

Elke creatie is een one of kind stuk met zijn eigen eigenzinnige vormen en unieke patronen. Minstens 12 keer gaat een stuk door de handen van Mare. Je meenemen naar een moment van rust, even stilstaan in een wereld die soms te snel draait en genieten van de handgemaakte imperfecties, dat is wat Mare hoopt te doen met haar creaties.

Ida & Volta

Ida & Volta herdefinieert luxe door silhouetten in pure, uitsluitend natuurlijke materialen te ontwerpen die tot hun origine traceerbaar zijn. Onze stijl kan beschreven worden als "relaxed elegance", nu en dan een tikje androgyn en oversized. Ons diepgaand onderzoek resulteert in "conscious clothes", gemaakt volgens de hoogste ethische standaarden en stuk voor stuk 100% biologisch afbreekbaar. We zetten hierbij in op de herwaardering van traditionele, lokale materialen zoals Belgisch linnen en Portugese wol. De ontwerpen kunnen onderling eindeloos gecombineerd worden en staan los van trends of gender.