We are renēe

Een nieuw leven geven aan kledingstukken die niet meer worden gedragen om op die manier de afvalberg te verminderen: klinkt goed, niet?

Ons verhaal gaat over het opnieuw gebruiken van bestaande stuks waarbij een kledingstuk weer waardevoller wordt. We call it upcycling!

Er zijn te veel kleren, er worden te veel mensen bij productieprocessen uitgebuit, er wordt te veel geëxporteerd, maar vooral er worden te veel waardevolle stuks zomaar weggegooid.

Renēe begint bij de zoektocht naar de juiste combo’s. Deze worden zorgvuldig uitgezocht bij vrienden, familie en kennissen. Je vindt ons ook vaak op rommelmarkten en in second hand shops. We love it!

Elke renēe is uniek. We proberen zo goed als alles van de bestaande hemden te gebruiken. De restjes worden bewaard en daarmee maken we dan een nieuw kledingstuk, mondmaskers, sjaaltjes, kleine tasjes… We streven naar een zero waste productieproces, dé uitdaging!

Two of a kind

ZOË

Zoë – afgestudeerd in modetechnologie. Gepassioneerd door mode, maar nog meer door de duurzaamheid en de ethiek ervan.

In maart 2020 experimenteerde ze met de oude hemden van haar grootvader. Dit werd kleed Nr.1. Hier bleef het niet bij. 40 kleedjes verder besloot ze haar passie en creativiteit met haar mama, Veerle te delen.

VEERLE

Veerle – zaakvoerder van Luckytree, een event- en creatief bureau. In een vorig leven werd ze textielingenieur en mode styliste. Ze heeft een voorliefde voor mode, mooi maken en alles wat met creatie te maken heeft. Zeer blij om mee te stappen in het verhaal van haar dochter, Zoë.